Bericht versturen

Verdeeld koppelt de lasers (van DFB) versus VCSELs terug

April 20, 2022

Laatste bedrijfscasus over Verdeeld koppelt de lasers (van DFB) versus VCSELs terug

Verdeeld koppelt de lasers (van DFB) versus VCSELs terug

 

De traditionele rand-uitzendende apparaten, zoals verdeeld koppelen de lasers (van DFB), lanceringslicht van een opening op de rand van het apparaat terug.

Om de horizontale lasing holte binnen een rand-zender te creëren, moeten deze apparaten door een multistep kristal worden gezet die proces splijten. Dit proces moet op alle individuele apparaten of rijen van apparaten worden voltooid alvorens zij als lasers kunnen worden getest.


In tegenstelling, wordt een VCSEL gevormd door het verticale stapelen van hoog-reflectievermogenspiegels die in één enkel proces worden gekweekt. Wel 30 individuele halfgeleiderlagen binnen een VCSEL-structuur, slechts 10 µm kunnen worden gestapeld dik, die verticaal licht van de oppervlakte van het apparaat door een cirkelopening 5 tot 25 µm in diameter uitzenden. VCSELs kan volledig worden getest terwijl nog in het wafeltjestadium.

 

In tegenstelling tot de ingewikkeldheid van rand-zenders, zijn de optische gedeeltelijke montageeisen ten aanzien van VCSEL-apparaten eenvoudig en ongecompliceerd. De inherent cirkel en lage uiteenlopende straalkenmerken staan voor scherpe nadruk, meerdere dichtbij diffractie beperkte prestaties, en een constant sferische vlekgrootte toe.

 

Dientengevolge, kan VCSELs een beduidend hogere direct gekoppelde macht veroorzaken die verder kan worden verbeterd door een vrij goedkope overal verkrijgbare ballens te gebruiken. Omdat de de straalkenmerken van VCSELs kunnen worden gestemd om de vereisten van de vezels aan te passen, kunnen de extra lenzen voor van de straal het vormen of groepering aanpassingen worden geëlimineerd.

 

Een extra kwestie met DFB-laserdioden is hun gevoeligheid aan achter-bezinningen van licht van de vezel die in verhoogd optisch lawaai op het signaal resulteren. Dientengevolge, zijn de optische isolatoren vaak nodig om weerspiegeld licht weergave terug in de laser te verhinderen. In tegenstelling, kan VCSELs minder vatbaar worden ontworpen om voor deze bezinningen te zijn. De eenvoudige wijzigingen in het OSA-ontwerp, zoals straaldefocus of opzettelijke schuine stand, elimineren praktisch achterbezinningslawaai.

 


 

 

 

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Mrs. Yvone Si
Tel. : 86-13480892975
Fax : 86-755-23036652
Resterend aantal tekens(20/3000)