De verschillen tussen glas en plastic vezeloptica.

February 8, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over De verschillen tussen glas en plastic vezeloptica.

De vezeloptica wordt gebruikt om lichte energie over lange afstanden over te brengen.

De optische vezels zijn dunne, transparante bundels van optisch kwaliteitsglas of plastiek dat zo dun kunnen zijn zoals een bundel van haar.

Dit artikel verklaart de verschillen tussen glas en plastic vezeloptica en hoe te om de juiste vezel optische technologie voor uw toepassing te kiezen.

 

Plastic Vezeloptica

De plastic vezeloptica is gewoonlijk enige bundels van vezel optisch materiaal (typisch 0,01 tot 0,06 verplaats me of 0,25 mm aan 1,5 mmndiameter) centimeter voor centimeter. De meest plastic vezel optische assemblage wordt geëindigd op het ontdekkende eind met een sonde en/of een ingepast opzettend uiteinde. Het controle (sensor) eind van meest plastic vezel de optische assemblage wordt verlaten unterminated, zodat het gemakkelijk door de gebruiker aan de juiste lengte kan worden gesneden.

VOORDELEN VAN PLASTIC VEZELoptica

De plastic vezels hebben sommige voordelen over glasvezels:

  • De plastic vezels zijn minder duur dan glasvezels, of zij standaardversies, speciale versies zijn, en vooral de Voordeellijn van de goedkope die vezeloptica van uitstekende kwaliteit voor OEM toepassingen wordt verpakt.
  • De plastic vezels staan minder signaalvermindering toe dan glasvezels. De vermindering wordt veroorzaakt door inherente materiële eigenschappen van de vezel optisch, zoals zich absorptie, het verspreiden, en onzuiverheden.
  • De plastic vezels zijn flexibeler, en overleven goed ook onder herhaalde verbuiging. De pre-gerolde plastic vezeloptica is beschikbaar voor het ontdekken van toepassingen bij het vergelden van mechanismen. Wegens hun grootte, kunnen de plastic vezels in uiterst strakke gebieden worden verpletterd.
  • In tegenstelling tot glasvezels, kunnen de plastic vezels aan lengte op het gebied worden gesneden.

Voor zowel plastiek als glasvezels, is het vrij gemakkelijk, snel, en goedkoop om een vezel optische assemblage te creëren om een specifiek ruimte of ontdekkend milieu te passen. Deze worden genoemd speciale vezel optische assemblage.

BELANGRIJKE OVERWEGINGEN

Het plastiek absorbeert bepaalde lichtstrepen golflengten, met inbegrip van het licht van het meeste infrarode LEDs. Daarom vereist de plastic vezeloptica een zichtbare lichtbron voor het efficiënte ontdekken. De plastic vezels zijn minder verdraagzaam van temperatuuruitersten, en zijn gevoelig voor vele chemische producten en oplosmiddelen. Het in de schede steken de materialen worden gebruikt aan optische assemblage van de schild de plastic vezel in ruwe milieu's. Voor vele plastic vezels, beïnvloedt de krommingsstraal van de kabel de transmissie van licht.

Glasvezeloptica

De glasvezeloptica wordt samengesteld uit een bundel van zeer kleine (gewoonlijk ongeveer 0,002 duim of 50 microndiameter) glasvezelbundels. Een typische glasvezel optische assemblage bestaat uit een bundel van honderden die glasvezels door een het in de schede steken materiaal, gewoonlijk een flexibele gepantserde kabel worden beschermd. De kabel eindigt in een einduiteinde dat gedeeltelijk met stijve duidelijke epoxy wordt gevuld. Het ontdekkende gezicht is optisch opgepoetst zodat het eind van elke vezel volkomen vlak is.

De buitenschede van een glasvezel optische assemblage wordt gewoonlijk gemaakt van roestvrij staal, soms als „vierkant slot“ flexibele buis wordt bedoeld, maar kan die pvc of één of ander ander type van flexibel plastic buizenstelsel zijn. Zelfs wanneer hetgepantserde buiten behandelen wordt gebruikt, is een beschermende staalrol gewoonlijk inbegrepen onder de schede om de vezelbundel te beschermen.

VOORDELEN VAN GLASVEZELoptica

  • Het is vrij gemakkelijk, snel, en goedkoop om een glasvezel optische assemblage te creëren om een specifiek ruimte of ontdekkend milieu te passen. Deze worden genoemd speciale vezel optische assemblage.
  • De meeste glasvezel optische assemblage is zeer ruw en presteert betrouwbaar in extreme temperaturen.
  • Kan de glasvezel optische assemblage zowel zichtbaar als infrarood licht overbrengen, waar de plastic vezeloptica zichtbaar licht kan slechts overbrengen. Gebruik een glasvezel optische assemblage met een beëindiging 2,2 van mm „T5“ met infrarode versies van de df-g vezel optische versterkers.
  • De glasvezels kunnen vaak in corrosieve en natte milieu's worden gebruikt.
  • Sommige versies van glasvezels worden gebouwd om in vacuümmilieu's te gaan.

BELANGRIJKE OVERWEGINGEN

Het gemeenschappelijkste die probleem met glasvezels is wordt ervaren breuk van de individuele bundels als gevolg van het scherpe buigen of het voortdurende buigen, zoals voorkomt bij het vergelden van mechanismen.

 

laatste bedrijfsnieuws over De verschillen tussen glas en plastic vezeloptica.  0

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Mrs. Yvone Si
Tel. : 86-13480892975
Fax : 86-755-23036652
Resterend aantal tekens(20/3000)